En helt særlig restaureringsopgave

Restaureringsopgave belt/disc sander

november 29, 2023

En helt særlig restaureringsopgave

Nogle gange er det mere end bare en maskine; det er et stykke familiehistorie, et arvestykke, et klenodie, der har været vidne til årtiers arbejde og passion…

En af vores dedikerede kunder kom til os med præcis denne historie – knyttet til hans kære, gamle slibemaskine.

Vi var derfor mere end glade for at få muligheden for at hjælpe ham med at bringe den tilbage til livet. I årenes løb var tandremmen blevet fuldstændigt opløst, og vi havde ingen mulighed for at finde ud af, hvilken type tandrem der sad på den.

Efter en omhyggelig besigtigelse opdagede vores dygtige kollega, Jørgen, at nøglen til maskinens genoplivning var at udskifte nogle tandremshjul og at montere en ny, passende tandrem. Jørgen gik derefter – med sin ekspertise og opmærksomhed på detaljen og i tæt samarbejde med vores pålidelige leverandør – i gang med at finde den helt rigtige tanddeling.

Resultatet? Et standardtandhjul, der ligger tæt på den originale gearing, og som kunne skræddersys til maskinens behov.

Jørgen sørgede for, at hjulet blev drejet ud til den korrekte indvendige diameter og fik samtidig lavet to pinolhuller. Dette betyder, at kundens slibemaskine nu ikke kun kører perfekt, men også er klar til fremtidige ændringer i tanddelingen, hvis han nogensinde skulle ønske at tilpasse den til nye behov. Nu kan man nemlig ændre tanddelingen, så man enten øger hastigheden eller sænker den.

Efter omhyggelig testning er slibemaskinen blevet afhentet. I arbejdet med den har vi insisteret på at sikre, at den ikke kun ser ud som et klenodie, men at den også fungerer. Kunden, der var glad og tilfreds, har nu taget sit restaurerede klenodie med hjem – og en historie om en maskine, der vil blive værdsat i mange år fremover, kan fortsætte.

 

Har du et projekt derhjemme, du har brug for sparring til, eller som har brug for en ’genoplivning’?

kontakt os, og lad os hjælpe dig med at bevare dine værdifulde minder

 

Fik du også læst: